Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Liefde is een kracht van de natuur. Hoezeer wij ook willen, We kunnen liefde niet bevelen, er om vragen of er afstand van nemen, net zomin als we de maan en de sterren, de wind en de regen kunnen vragen te komen en te gaan volgens onze grillen op commando. We kunnen soms met beperkte mogelijkheid het klimaat veranderen, maar we doen dit op het risico van verstoring van een ecologisch evenwicht die we niet volledig begrijpen. Op dezelfde manier kunnen we iemand verleiden tot een verkering, maar het resultaat is vaak een bevlieging of twee mensen die illusies dansen, dan liefde.

Liefde is groter dan jij bent. Je kunt de liefde uit nodigen, maar je kunt liefde niet dicteren hoe, wanneer en waar de liefde zich uitdrukt. Je kunt ervoor kiezen je over te geven aan de liefde, of niet, maar op het einde zal liefde staken zoals verlichting, onvoorspelbaar en onweerlegbaar. Je kunt zelfs merken dat je liefdevolle mensen,  je helemaal niet willen. Liefde komt niet met de voorwaarden, bepalingen, regels of codes. Net als de zon, liefde straalt onafhankelijk van onze angsten en verlangens.

Liefde is inherent vrij. Het kan niet worden gekocht, verkocht of verhandeld. Je kunt niet iemand die je lief hebt kopen , noch kan je het voorkomen door geld te geven. Liefde kan niet worden opgesloten en kan ook niet worden vastgelegd in de wet. Liefde is geen stof, geen handelswaar, zelfs niet een verkoopbaar stroombron. Liefde heeft geen grondgebied, geen grenzen, geen kwantificeerbare massa of energie-output.

Men kan een sekspartner kopen en zelfs een huwelijkspartner. Het huwelijk is een zaak van de wet, voor regels en rechtbanken en eigendomsrechten. In het verleden was het huwelijk een prijs of bruidsschat, en in het heden, alimentatie en de pre-huwelijkse voorwaarden, maken duidelijk dat het huwelijk is alles over contracten gaat.

Seksuele stimulatie en bevrediging, hetzij door middel van vingers, mond, voorwerpen, fantasiespel, zwepen en kettingen, of gewoon geslachtsgemeenschap, kan zeker worden gekocht en verkocht, en niet te vergeten gebruikt om andere dingen te verkopen. De liefde zelf kan niet worden verkocht.

Men kan loyaliteit, gezelschap, aandacht, misschien zelfs medelijden kopen, maar de liefde zelf kan niet worden gekocht. Een orgasme kan worden gekocht, maar de liefde niet. Het komt, of niet, door genade, van zijn eigen wil en in zijn eigen timing, met inachtneming van geen enkele planning door een mens.

Liefde kan niet worden ingeschakeld als een beloning. Het kan niet worden uitgeschakeld als een straf. Alsof liefde kan worden gebruikt als lokmiddel, als een vishaak, intimidatie, maar dit kan natuurlijk nooit werken zolang liefde niet vrijelijk uit het hart doet springen.

Dit betekent niet dat je liefde moet accepteren als de ander ongecontroleerd destructief en beledigend gedrag met je aangaat. Liefde spreekt zich uit voor rechtvaardigheid en protesten wanneer schade wordt gedaan. Liefde wijst op de gevolgen van zichzelf of anderen kwetsen. Liefde laat ruimte voor boosheid, verdriet of pijn uit te drukken en vergeven. De liefde is niet dreigen om zich in te houden als je niet krijgt wat je wilt. Liefde zegt niet, direct of indirect, “Als je een slechte jongen bent dan zal mama niet meer van je houden.” Liefde hoeft niet zeggen, “Papa’s kleine meisje doet dat niet.” Liefde hoeft niet zeggen: “Als je wilt bemind worden moet je aardig zijn, of doen wat ik wil, of je zult nooit van iemand anders zijn, of beloof me je zult me ​​nooit verlaten.”

Liefde geeft u en maakt u, omdat de liefde weet dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Liefde is inherent medelevend en empathisch. Liefde weet dat de “andere” er ook  is.  Dit is de ware aard van de liefde en de liefde zelf kan niet worden gemanipuleerd of belemmerd. Liefde eert de soevereiniteit van elke ziel. De liefde is zijn eigen recht.

Liefs Dewie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *